آموزش بازاریابی

6 استراتژی تخفیف مناسب برای افزایش سود

در ادامه قصد داریم تا 6 موقعیت مناسب برای ارائه تخفیف به مشتریان را برای شما بیان کنیم که می‌توانند به خوبی باعث رشد مجموعه شما شوند.

1_ برای تسویه حساب سریع انگیزه ایجاد کنید

بجای تخفیف دادن می‌توانید شرایط پرداخت بلندمدت برای مخاطبانتان قرار دهید تا بتوانند به راحتی هزینه محصولات و خدمات را بپردازند. مثلا «تسویه حساب مبلغ مورد نظر در 3 ماه و طی 3 فقره چک». در چنین شرایطی می‌توانید با یک کد تخفیف، آن‌ها را تشویق به پرداخت سریع‌تر صورت حساب کنید.

به طور مثال: 5 درصد تخفیف در صورتی که به جای 3 فقره چک، تمامی صورت حساب به صورت یکجا پرداخت شود.

با این کار هم برای مشتری ارزش قائل شدید و هم از ارزش محصول خود کم نکرده‌اید.

مطالعه کنید : ۶ پیامد منفی تخفیف گذاری اشتباه + راهکارهای درست!

2_  از مشتری ناراضی دلجویی کنید

هرگونه مشکل فنی و غیرفنی برای مشتری در فروشگاه فیزیکی یا آنلاین، به معنای تجربه بد کاربری و تصویر ذهنی بد از برند شماست. در این زمان وقت آن است که با یک کد تخفیف، از مشتری دلجویی کنید و رضایتش را به دست آورید. این خاطره از پشتیبانی مثبت شما در ذهن مخاطب می‌ماند و حتی ممکن است او این تجربه خوب را با دیگران در میان بگذارد.

3_ انبار تکانی کنید

در بسیاری از فروشگاه‌ها، نگه داشتن محصولات قدیمی به دلیل عوض شدن مد، فاسد شدن آن‌ها و… باعث به وجود آمدن ضرر مالی می‌شود. در این زمان یک تخفیف فصلی واقعی می‌تواند جلوی ضرر شما را بگیرد و طبق گفته قدیمی‌ها جلوی ضرر را از هرجا بگیری منفعت است. منفعت تخفیف پایان فصل هم این است که نه تنها محصولات قدیمی و اضافی فروش می‌رود، بلکه باعث می‌شود نام شما برای مدتی بر سر زبان مشتریان و مخاطبان کسب‌وکارتان بیوفتد.

ممکن است برخی سؤال کنند که: تخفیف‌های انبارگردانی باعث ایجاد سابقه بد و عادت کردن مخاطبان به تخفیف نمی‌شوند؟ در جواب باید گفت: نه! نگران نباشید، افراد انگشت شماری برای خرید کاپشن زمستانی خود با 30 درصد تخفیف، تا انتهای زمستان را بدون لباس گرم سر می‌کنند.

4_ بازاریابی «دهان به دهان» راه بیندازید

«دوستان خود را به این اپلیکیشن دعوت کنید و یک سفر رایگان هدیه بگیرید».

حتماً شما هم از این دست پیام‌ها زیاد دریافت کرده‌اید. دادن سفر رایگان به مشتریانی که مخاطبان جدید را به استفاده از تاکسی اینترنتی تشویق کنند، هزینه بالایی برای شرکت‌های مذکور دارد. سوال اینجاست که چرا این همه هزینه صرف می‌کنند؟

دلیلش، اهمیت و توان بالای «بازاریابی دهان به دهان» در موفقیت کسب‌وکارهاست. با استفاده از این استراتژی، شرکت‌ها مشتری‌ها را هم در بازاریابی خودشان سهیم می‌کنند.

اگر قصد دارید تا از استراتژی‌های تخفیف در فروشگاه خود استفاده کنید، می‌توانید از آن در جهت بازاریابی دهان به دهان بهره ببرید. به طور مثال می‌توانید به «مشتریان» خود چنین پیشنهادی بدهید:

«ما را به دوستان خود معرفی کنید تا در اولین خریدشان 20 درصد تخفیف از ما هدیه بگیرند و یک کد تخفیف 30 درصدی هم به شما هدیه دهند!».

برای رسیدن به این هدف، نیاز به ارائه تخفیف‌های واقعی دارید و برای ارائه چنین تخفیفهایی، نیاز به سرمایه نسبتاً زیاد! پس قبل از اجرای آن به خوبی شرایط خود را بسنجید.

5_ مشتریان سابق را تشویق به خرید دوباره کنید

همه مدیران موفق این موضوع را می‌دانند که جذب مشتری جدید بسیار هزینه‌بر تر از نگهداری مشتری سابق است. پس قدر مشتریان فعلی خود را بدانید تا وفاداری آن‌ها به شما همیشگی باشد.

یک ایمیل یا تماس تلفنی و دعوت به خرید مشتریان قدیمی با تخفیف مناسب و چشمگیر، می‌تواند باعث شود تا آن‌ها دوباره به یاد‌تان افتاده و از شما خرید کنند.

6_ روی حجم و تعداد بالا تخفیف بگذارید

به جای تخفیف چند تومانی یا چند درصدی تکراری، کمی متفاوت‌تر عمل کنید و تخفیف حجم و تعداد به مخاطبان خود بدهید. این نوع تخفیف به خوبی می‌تواند با ایجاد تمایز در ذهن مخاطب، بازخوردهای بهتری داشته باشد.

تخفیف‌های حجم و تعداد می‌توانند درد خرید مشتری را هم کاهش دهند. الان با خودتان فکر می‌کنید درد خرید دیگر چیست؟

دقیقاً مانند زمانی که پولتان را در یک معامله اشتباه از دست می‌دهید، خرید کردن در فروشگاه و پرداخت پول هم باعث ایجاد یک ناراحتی ذهنی در شما می‌شود. این موضوع یک نتیجه ثابت شده علمی است که در اغلب دوره‌های بازاریابی به آن اشاره می‌شود.
همین‌طور ارائه یک محصول هدیه، پشتیبانی مناسب، نظرسنجی، تشکر از خریدار و… از دیگر عواملی است که این درد را در ذهن مخاطب کم می‌کند. در نهایت این موضوع باعث می‌شود تا رضایت مخاطب نسبت به برند شما افزایش پیدا کند.

از جمله این تخفیف ها می‌توان به موارد پایین اشاره کرد:

  • تخفیف 20 درصدی برای خریدهای بیشتر از 200 هزار تومان
  • ارائه یک محصول کوچک رایگان در کنار یک محصول گرانقیمت
  • ارسال رایگان محصولات برای یک سقف تعیین شده از خرید
  • و…

کلام آخر

به عنوان کلام آخر، قصد دارم یک نکته بسیار مهم در تخفیف‌گذاری را به شما گوشزد کنم و آن هم موضوع شخصی‌سازی تخفیف است. مخاطبان همیشه دوست دارند هدیه‌ای خاص دریافت کنند که کس دیگری نگرفته است. تخفیف 20 درصدیِ واقعی جذاب است؛ اما تخفیف 10 درصدی که به نام من صادر شده و تنها من بتوانم از آن استفاده کنم، جذابیت بیشتری دارد.

سعی کنید تا با بهانه‌های مختلف از جمله:

  • خرید قبلی
  • روز تولد
  • قرعه کشی (واقعی)
  • فعالیت بالا
  • و…

به مخاطبان خود تخفیف‌های کاملاً شخصی ارائه کنید. این تخفیف‌ها می‌توانند باعث می‌شود که مشتری به شما وفادار بماند و حتی شما را با ذوق و شوق به بقیه معرفی کنند.

امیدواریم مطالب این مقاله در مورد استراتژی‌های تخفیف‌گذاری برای شما مفید بوده باشد. اگر شما هم تجربه خوب یا بدی از ارائه تخفیف روی محصولات و خدمات کسب‌وکارتان داشته‌اید، آن را با ما در قسمت نظرات در میان بگذارید.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است