بطور کلی در یک تعریف ساده ، خرید فرایند تحقیق و پرس و جو و همچنین برآوره کردن نیاز یک شخص بعد تصمیم گرفتن این که آیا کالا یا خدمات که به آن نیاز دارد ارزش بیشتری برای او نسبت به مبلغی که میپردازد دارد یا خیر، از طرف دیگر کیفیت و خدمات پس از فروش محصول هم در این زمینه از اهمیت بالایی برخوردار است .

خریدار کیست؟

خریدار یا مشتری به کسی میگویند که تمایل به معاوضه دارایی خود با دارایی دیگران دارد.این دارایی میتواند کالای مشخص، یا یک موضوع معنوی یا … باشد.

در تعریفی دیگر خریدار(مشتری) شخص یا شرکتی میباشد که کالا و خدمات فروشنده را خریداری میکند.

مفهوم خریدار در دنیای امروز در تقابل با مفهوم فروشنده معنا می یابد.در جهان امروزی خدمات به مشتری ، مشتریان اغلب به دو دسته تقسیم بندی میشوند:

1- مشتریان خارجی: کسانی هستند که افراد معمولاً آن‌ها را مشتری تصور می‌کنند. آن‌ها می‌توانند بازدیدکنندگان مغازه‌ها و فروشگاه‌ها، دوستانی که در هتل اقامت دارند و یا کسانی که یک وعده شام در رستوران سرو می‌کنند باشند. به دلیل اینکه آن‌ها خارج از مکانی هستند که شما در آن مشغول کار و فعالیت هستید به آن‌ها مشتریان خارجی گفته می‌شود. آن‌ها به عنوان درآمدی هستند که شرکت‌ها را در مسیر دادوستد شناور نگه می‌دارند. افرادی که در صنعت کار می‌کنند بیشتر زمان خود را صرف تلاش برای اطمینان حاصل کردن این نوع مشتری‌ها می‌کنند تا تجربه لذت بخشی داشته باشند. مهمترین و آخرین هدف در دادوستد داشتن اطمینان از این است که مشتریان خارجی بسیار خشنود بوده و دوباره به پیش فروشنده بازگشته و نزد دیگران از محصولات آن فروشنده تبلیغ و تعریف کنند.

2- مشتریان داخلی: مشتریان تنها شامل کسانی نیستند که وارد فروشگاه‌ها یا شرکت‌ها شده و یا سفارش تلفنی و اینترنتی می‌دهند. بلکه مشتریان کسانی هستند که همه روز کار و تلاش انجام می‌دهند تا عملکرد یک سازمان با موفقیت انجام شود و آن‌ها کسانی نیستند جز کارکنان خود شرکت.

تعریف خرید اینترنتی

خرید اینترنتی یک تعریف کلی از روش های مدرن تجارت می باشد که در دنیای امروزی و با پیشرفت تکنولوژی طرفداران بالایی را به خود جذب نموده است.
امروزه شیوه های نوین تجارت سبب شده تا افراد بتوانند خریدهای خود را به سادگی به انجام رسانند. در این زمینه می توانند محصولات و خدمات مختلف مورد نظر خود را به صورت اینترنتی خرید نموده و یک نوع فرهنگ سازی مثبت را در بین مردم رواج دهند. خرید پوشاک، زیور آلات، مواد غذایی، خوراکی، صنعتی، خدماتی نظیر مشاوره های تحصیلی، ازدواج و … از جمله اموری می باشد که می توان در نتیجه بهره مندی از این محیط مجازی اقدام به خرید آن ها نمود که در واقع یک شخص میتواند تمام نیازهای روزمره خود را از فروشگاه های اینترنتی خرید کند.

سوال؟

چرا اکثر مواقع در فضای مجازی،یک خریدار حتی در صورت نیاز به محصول فروشنده از او خرید نمیکند؟

دلایل زیادی میتواند وجود داشته باشد که برخی از آنها عبارتند از:
1- سایت قادر به ایجاد بستری امن و قابل اطمینان در هنگام سفارش خریداران، نباشد. یعنی اطمینان ندادن به خریدار که کلیه اطلاعات از قبیل آدرس الکترونیکی و اطلاعات شخصی او به صورت کاملا محفوظ، نگه داری شده و به هیچ وجه فروخته نخواهند شد.

2- چنانچه تبلیغات سایت از قابلیت جذب بالایی برخوردار نباشند.

3- عدم وجود رضایت نامه سایر خریداران که از خدمات و محصولات فروشنده استفاده کرده اند و همچنین نبود ضمانت برای محصولات خدمات می باشد.
4- عدم وجود سیستمی مناسب جهت ترقیب کاربران به بازدید مجدد از سایت مثل نداشتن امکان عضویت رایگان در خبرنامه الکترونیکی وب سایت فروشنده است.

5- عدم شناخت خریدار از فروشنده مثل نداشتن صفحه ای با نام “درباره ما” شامل اطلاعاتی از قبیل تاریخچه بنگاه اقتصادی خود، کارمندان، اطلاعات تماس و غیره .

6- نبود راه های متعدد جهت پرداخت وجه از جمله سیستم پرداخت در محل .

7- نداشتن ساختار و ظاهر حرفه ای وب سایت و نام نامناسب دامنه که به زمینه کاری فروشنده بی ربط است.

8- سایت فروشنده قادر به جذب خریداران هدفش نیست.

9- نداشتن سیستمی منظم جهت بررسی سایت فروشنده و درنهایت موجب عدم تغییرات از جمله تبلیغات میشود.

10- اجبار نکردن جهت خرید خریدار از طرف فروشنده (با دادن هدایا یا تخفیف و …)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *