آموزش بازاریابی

چگونه محصول خود را تبلیغ کنم؟ (بخش اول)

خیلی از ما فکر می کنیم که محصولات به خودی خود می بایست به فروش برسند در صورتی که فروش محصول در نتیجه تبلیغات مناسب و برنامه ریزی شده است. تبلیغات محصول ، هویت شرکت شما را تعیین می کند، باعث جذب مشتریان جدید می شود، به مشتریان قدیمی یادآوری می کند که چقدر حرفه ایی هستید و البته به افزایش فروش کمک می­کند. همانطور که می دانید چگونگی تبلیغ محصول و راه­ اندازی یک کسب وکار موفق حاصل بکارگیری فرآیندهای گسترده بازاریابی میباشد.

همیشه به یاد داشته باشید قبل از معرفی محصول جدید دو عامل مهم را می بایست در نظر بگیرید: هدف گذاری و میزان بودجه.

هدف شما از تبلیغ محصول چیست؟
چه چیزی می خواهید به مشتریان خود نشان دهید؟
انتظار دارید افراد بعد از دیدن تبلیغ شما چه عکس العملی نشان دهند؟
محصول شما چه چیزی را ارائه می دهد؟
ایجاد استراتژی های تبلیغاتی
هنگام ایجاد استراتژی های تبلیغاتی، باید در مورد بازار هدف خود تحقیق کنید تا آنها را بهتر بشناسید و بدانید که چه چیزهایی را مطالعه می‌کنند. برخی از موفق ترین شرکت ها در طیف وسیعی از صنایع مختلف به دلیل استراتژی های بازاریابی خود توانسته اند موفقیت هایی کسب کنند. تصمیماتی که روسای این شرکت ها در مورد چگونگی عرضه محصولات خود به بازار می گیرند منجر به موفقیت، رشد و محبوبیت در میان مصرف کنندگان می شود.

برای موفقیت در پیاده سازی استراتژی های بازاریابی، شرکت ها باید یک بودجه پژوهشی برای اطمینان از اینکه اطلاعات کافی برای ترویج محصول خود دارند، را طراحی کنند. اختصاص دادن بخشی از بودجه بازاریابی تان به طور خاص به پژوهشهای بازار، منجر به مدیریت کارآمد تر بودجه خواهد شد.

داشتن یک چشم انداز روشن از اهداف بازاریابی، نکته کلیدی است. همچنین میزان بودجه در تعیین نوع بازاریابی و انتخاب نوع کانال تبلیغاتی تاثیر بسزایی دارد.

پس از تعیین هدف بازاریابی و بودجه، 14 نکته طلایی زیر برای تبلیغ محصول جدید وجود دارد:

چگونه محصول خود را تبلیغ کنم؟ 14 نکته تبلیغاتی برای معرفی محصول جدید

مطالعه کنید : انواع تبليغات

1- خریدار خود را به خوبی بشناسید و مخاطبان هدف خود را تعیین کنید

شاید این نکته بسیار کلیشه ای به نظر برسد.

اما شناخت کامل خریدار برای رسیدن به نتیجه مطلوب در هر کسب و کاری لازم است. به جرات می توان گفت اولین قدم برای موفقیت در فروش این است که نیازها، خلقیات، روحیات، تعصبات و شخصیت مشتری را شناسایی کنید.

به این شخصیت شناسی مخاطب ، پرسونا گفته می شود. وقتی به دنبال تبلیغ محصول خود هستید باید مخاطب هدف خود را در نظر بگیرید؛ مخاطب هدف، کسی است که شما در نگاه اول محصول را برای او طراحی کرده اید. اینکه بدانید چه کسی قرار است محصول شما را برای اولین بار ببیند، اولین گام در ایجاد یک استراتژی تبلیغاتی است.

رعایت این نکته که محصول شما دقیقا همان چیزی باشد که مشتریان شما به آن نیاز دارند، بسیار ضروری است. به طور کلی می توان گفت در تبلیغات، از منظر نیاز مشتری به کالا نگاه کنید و اطلاعاتی که برای مشتری مهم است را حذف نکنید.

2- ایجاد حس نیاز در میان مشتریان

از نکات مهم تبلیغ محصول این است که در مورد نیازهای مشتریان صحبت کنیم.

مهم این است که مشتری بداند این محصول چه نیازی را رفع می‌کند.

برای مثال شما یک پکیج رشد مجدد مو را تبلیغ می کنید باید به مشتری در مورد تفاوت محصولتان با دیگر محصولات توضیح بدهید و او را راضی کنید که از میان همه محصولات مشابه محصول شما را انتخاب کند.

در بسیاری از شرایط، مشتری شما نمی‌داند که آیا به خدمات شما نیاز دارد؟

شما باید این نیاز را در او به وجود آورده و با ارائه راهکار به مشتری او را متقاعد کنید که محصول شما می تواند نیاز او را برطرف نماید.

3- به زبانی که قرار است تبلیغات با آن نوشته شود توجه کنید

چگونه محصولات خود را تبلیغ کنیم؟

پس از شناخت پرسونای مخاطب هدف باید به دنبال آن باشید که زبان مناسب برای تبلیغ این محصول را بیابید. اولین نکته ایی که در اینجا به ذهنمان میرسد استفاده از زبان رسمی است که می تواند برای برخی از مشتریان گمراه کننده باشد. زبان انتخابی باید برای تمام مشتریان کاملا قابل درک باشد.

برای مثال: فرض کنید محصول تبلیغاتی شما یک دوره آموزشی آنلاین برای بهبود وضعیت ایستادن شما هنگام سخنرانی در جلسات دفاع از حقوق کارگران باشد. مخاطبان شما گروه خاصی خواهند بود، افرادی که کاملا با حقوق کارگران آشنایی دارند. بنابراین زبان انتخابی شما باید کاملا رسمی باشد.

حالا فرض کنید محصول تبلیغاتی شما لباس ورزشی باشد همانطور که مشخص است استفاده از زبان رسمی بی معنی و می تواند برای مشتری غیر قابل فهم باشد.

نکته مهم : در انتخاب زبان مورد نظر شناخت پرسونای مخاطب هدف می باشد.

4- رقبای خود را تجزیه و تحلیل کرده و جایگاه آنها را بررسی کنید

آنالیز رقبا به شما کمک می‌کند تغییرات بازار را پیش‌بینی کنید، ترفندها و تاکتیک‌های موفق جدید را شناسایی کنید. تفاوت‌ها و تشابه‌های کسب‌وکار خود را با رقبایتان مشخص کنید و سعی کنید نکاتی که توسط رقبای شما رعایت نشده اند را به محصول خود اضافه کنید. به یاد داشته باشید مشتریان به دنبال محصول تکراری نیستند بنابراین سعی کنید استراتژی تبلیغاتی مربوط به خودتان را طراحی کنید.

5- برای تبلیغ محصول خود خلاق باشید

پس از آنالیز رقبا و بازار برای طراحی استراتژی خود باید سعی کنید خلاق باشید. برای این کار باید در معرفی کالاها و خدمات خود متفاوت عمل نمایید. شما می‌توانید خلاقانه‌ترین جملات را در مورد کالاها و خدمات خود به کار ببرید یا از عکس‌ها و تصاویر خاص استفاده نمایید.

6- نوع آگهی تبلیغاتی خود را انتخاب کنید

انواع متفاوتی از تبلیغات وجود دارد:

تبلیغات ویدیویی
بنرهای آنلاین یا فیزیکی (بییلبورد)
تبلیغات بازرگانی
پادکست ها
تبلیغات الکترونیکی
تبلیغات موبایلی
انتخاب نوع تبلیغات باید با توجه به شناخت شما از پرسونای مشتریان باشد هرچند که نباید به یک نوع از تبلیغات بسنده کرد پس با توجه به بودجه، نوع تبلیغات مناسب خودتان را انتخاب کنید.

7- بهترین رسانه تبلیغاتی را انتخاب کنید

رسانه های تبلیغاتی بسیاری وجود دارد مانند رادیو، تلویزیون، مجله، آگهی های چاپی، بیلبوردها، آگهی های آنلاین (تبلیغات بنری ، رپورتاژ آگهی و …)، تبلیغ در شبکه های اجتماعی( فیسبوک ، اینستاگرام و …)، روزنامه و ایمیل. اما یکی از بهترین راههای تبلیغات برای جذب مشتری ، تبلیغات در رسانه ای متناسب با مخاطب هدف میباشد. ممکن است مجله، رادیو یا حتی برنامه‌ی تلویزیونی مورد علاقه‌ی شما، برای مخاطب هدف‌تان جذابیتی نداشته باشد پس باید با مطالعه دقیق روی بازار هدف، آنها را خوب بشناسید و تبلیغات خود را در رسانه ای مناسب قرار دهید تا صدای خود را به گوش مخاطبانتان برسانید.

آگهی های بازرگانی
همانطور که می بینید آگهی های بازرگانی که از تلویزیون پخش می شوند در همه ی شبکه ها دیده نمی شوند به این دلیل که شرکت ها بررسی می کنند مخاطبان آنها بیشتر تماشاگر کدام شبکه ها هستند. برای مثال وقتی مخاطب ما نوجوانانی هستند که بیشترین وقت خود را با تلفن های همراهشان می گذرانند بهترین رسانه برای تبلیغ محصولاتمان، بازیها و برنامه های آنلاین هستند که بطور کلی تبلیغات موبایلی نامگذاری شده اند.

بنابراین پول‌هایی را که قصد دارید برای تبلیغات هزینه کنید، در بینِ انواع رسانه‌های مناسب برای مخاطبان هدف و بودجه‌تان، پخش کنید؛ یعنی با توجه به میزان بودجه تعیین شده و اطلاعات جمع آوری شده در مورد مخاطبان بهترین رسانه تبلیغاتی را انتخاب نمایید.

از آنجا که هزینه تبلیغات در هر کسب و کار سرسام آور است می بایست استراتژی های متنوعی بکار گرفته و آمار دریافتی از کانالهای تبلیغاتی مختلف را ارزیابی کنید تا تشخیص دهید کدام روش برای تبلیغ محصول شما در بازار موثرتر بوده و موجب ایجاد مشتریان جدید و درآمد اضافی شده است.

نمایش بیشتر

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
انتشار مطالب با ذکر منبع بلامانع است